Brandet
Produkter
Hudplejesystem
Et familieforetagende
Forhandler
ANNEMARIE BÖRLIND i Danmark Brandet Ansvar Shea smør fra Mali
Ved at købe et Annemarie Börlind produkt, støtter du familier i Mali.
I anledning af Börlinds 50 års fødselsdag, blev der indgået et samarbejde med "Häuser der Hoffnung" (Huse af Håb) for at igangsætte et Shea smør projekt i en landsby i Mali.

Landsbyen Siokoros beboere er meget fattige, men området omkring har store mængder af Shea-træer, hvis nødder bruges i fremstillingen af den olie, der bruges i mange af Annemarie Börlinds produkter.
Vi hjælper til med at bygge en fabrik med det nødvendige maskineri og solceller, vi konstruerer et træningslokale og tilbyder træning til de lokale kvinder, som efter tradition indsamler og bearbejder nødderne. Høstningen af nødderne vil blive kontrolleret, så produktet er Fair Trade certificeret. Energien, der skal bruges for at kunne producere 12 tons shea-olie om året vil blive genereret af solcelle-teknologien.

Vi tager os af at udstyre og vedligeholde det nye laboratorium og træningen af kvinderne, der af tradition samler og bearbejder nødderne. Høsten vil blive kontrolleret, og salget vil blive biologisk kontrolleret. Börlind vil også udlære mænd og kvinder fra Mali i deres eget laboratorium i Calw, Tyskland. Helbreds- og hygiejnekurser, Aids-undervisning og et læsnings- og stavekursus er på programmet for kvinder i Siokoro. Syv omkringliggende landsbyer er også en del af projektet. Det langsigtede mål et er at producere 20 tons sheasmør om året – For at gøre dette miljøvenligt vil der blive brugte solceller og varmtvandstanke for at genere den nødvendige energi.
Börlind tilbyder også hjælp og support i dannelsen af handelsrelationer udenlands og i en verdensomspændende marketingskampagne for sheasmør.

Mere information, på tysk, omkring projektet kan findes her: Häuser der Hoffnung.